Zostań uczniem Publicznego Gimnazjum Nr 2 w Łasku!

Publiczne Gimnazjum Nr 2 imienia Jana Pawła II w Łasku

 

Stołówka – menu

Obiady  w  naszej  stołówce  szkolnej  przygotowujemy  zgodnie  z  zasadami  racjonalnego żywienia w oparciu tylko o naturalne produkty, przy  wykorzystaniu warzyw i  owoców  pochodzących  w  większości  z  ekologicznych  upraw.  Dużym  atrybutem jest  fakt  uwzględniania w  menu również  upodobań  smakowych  naszych  uczniów.

Zasady korzystania ze stołówki szkolnej
w Publicznym Gimnazjum nr 2 w Łasku

1. Obiady w stołówce szkolnej wydawane są w dni nauki z wyjątkiem miesiąca września każdego roku, w którym są wydawane od 5 dnia nauki, a w miesiącu styczniu od 2 dnia nauki.

2. Obiady wydawane w stołówce są odpłatne. Odpłatność wnoszona jest z góry  od dwóch dni poprzedzających miesiąc żywieniowy do 5-tego dnia następnego miesiąca.

3. Informacja o wysokości opłat podana jest do wiadomości przez wywieszenie na drzwiach pokoju intendentki, przy wejściu do szkoły oraz na stronach internetowych PG 2  (zakładka – stołówka szkolna).

4. W przypadku nieobecności stołującemu przysługuje zwrot opłaty miesięcznej proporcjonalny do liczby dni, pod warunkiem zgłoszenia nieobecności do intendentki (tel. 43 675 23 18) z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem i gdy nieobecność wynosi więcej niż jeden dzień. Jeśli uczeń nie będzie korzystał z obiadów w następnym miesiącu, jest proszony o wcześniejsze zgłoszenie tego faktu.

5. Zwrotu opłaty dokonuje się na wniosek rodziców lub w przypadku osób dorosłych na ich wniosek, na koniec miesiąca, w którym nastąpiły nieobecności. Zwrot opłaty jest uiszczany w formie odpisu w następnym miesiącu.

6. Obiady wydawane są w godzinach 12.25 – 14.45.

Uwaga! Drogi Rodzicu  sprawdź, czy Twoje dziecko dokonało zakupu obiadu.

Zapraszamy do zapisów na obiady w stołówce szkolnej!

Październik 2017 r.

Uczniowie:

cały obiad – 18 x 3,00 zł = 54,00 zł

II danie – 18 x 2,50 zł = 45,00 zł

Pracownicy szkoły:

cały obiad – 18 x 6,30 zł =113,40 zł

II danie – 18 x 4,00 zł = 72,00 zł

Wpłaty przyjmujemy do dnia 08.09. 2017 r. – pokój intendenta
(„mała szkoła”)

 

MENU

Tydzień
02.10.-06.10.

 Zupa  II danie
 PONIEDZIAŁEK
02.10.
ALERGENY:
jaja, mleko, seler 
Kapuśniak z białej kapusty Jajko sadzone
Ziemniaki
Sałata z sosem vinegrette
Woda z sokiem malinowym
 WTOREK
03.10.
ALERGENY:
mleko, gluten, seler, jaja
 

 

Kalafiorowa z ziemniakami Gulasz mięsny
Makaron świderki
Ogórek kwaszony/konserwowy
Kompot wieloowocowy
ŚRODA
04.10.
ALERGENY:
seler, gluten, jaja
Pomidorowa z ryżem Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki ćwikła, kompot truskawkowy
 
CZWARTEK
05.10.
ALERGENY:
seler, gluten, mleko
 

 

Koperkowa
z ziemniakami
Leczo z pieczywem
kompot wiśniowo-jabłkowy
PIĄTEK
06.10.
ALERGENY:
seler, gluten, mleko, jajka
Fasolowa
z ziemniakami
Naleśniki
z dżemem/serem
Sok jabłkowo-aroniowy

 

 

Tydzień
09.10.-13.10.
Zupa II danie
PONIEDZIAŁEK
09.10.
ALERGENY:
gluten, mleko
Ogórkowa
z ziemniakami
Fasolka po bretońsku
Pieczywo
Herbata z cytryną
WTOREK
10.10.
ALERGENY:
gluten, jaja
Kapuśniak
z kwaszonej kapusty
Klopsik w sosie własnym, kasza jęczmienna, ogórek kwaszony/konserwowy, kompot
z czarnej porzeczki 
ŚRODA
11.10.
ALERGENY:
gluten, jaja, seler
Owocowa
z makaronem 
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka
z selera i jabłka, kompot wieloowocowy
CZWARTEK
12.10.
ALERGENY:
mleko, seler, jaja 
Krupnik z kaszy Spaghetti w sosie bolońskim
Woda mineralna
z cytryną
PIĄTEK
13.10.
ALERGENY:
gluten, jaja, mleko, ryba
Pieczarkowa
z makaronem
 

Ryba smażona, ziemniaki, surówka
z kwaszonej kapusty, herbata owocowa

 

Tydzień
16.10.-20.10. 
Zupa II danie
PONIEDZIAŁEK
16.10.
ALERGENY:
jaja, gluten, mleko 
Grochowa
z ziemniakami
 

Pyzy drożdżowe, sos mięsny, kompot owocowy

WTOREK
17.10.
ALERGENY:
gluten,  seler
 
Rosół
z makaronem
Udko pieczone, ziemniaki, marchewka
z groszkiem, woda
z cytryną
ŚRODA
18.10.
ALERGENY:
gluten, jaja, seler
Barszczyk czerwony z makaronem Kiełbasa z cebulką
i ketchupem, ziemniaki, kompot truskawkowy
CZWARTEK
19.10.
ALERGENY:
gluten, mleko, seler, jaja
Żurek z jajkiem
i pieczywem
Gołąbki w sosie pomidorowym
Ziemniaki
Kompot wiśniowy
PIĄTEK
20.10.
ALERGENY:
jaja, gluten, mleko, seler 
Jarzynowa jesienna Makaron z serem
Owoc
Woda z sokiem poziomkowym

 

Tydzień
23.10.-27.10.
Zupa II danie
PONIEDZIAŁEK
23.10.
ALERGENY:
jaja, gluten, mleko, seler 
Brokułowa- krem
z grzankami
Pulpet w sosie warzywno-pomidorowym
Ryż na sypko
Herbata
z hibiskusa/owocowa
WTOREK
24.10.
ALERGENY:
jaja,  gluten,  seler
 
Pomidorowa
z makaronem
Pieczeń w sosie własnym, ziemniaki, sałatka z ogórka kwaszonego
i marchewki, woda
z sokiem wiśniowym
ŚRODA
25.10.
ALERGENY:
gluten, jaja, seler
Krupnik ryżowy Filet drobiowy smażony
Ziemniaki
Surówka z kapusty pekińskiej
Kompot jabłkowy
CZWARTEK
26.10.
ALERGENY:
gluten, mleko
Zupa z zielonego groszku Bigos
Ziemniaki
Herbata z cytryną
PIĄTEK
27.10.
ALERGENY:
jaja, gluten, mleko, seler 
Zalewajka
z ziemniakami
Zapiekanka włoska
z makaronu, mięsa
i warzyw
Sok z czarnej porzeczki